Da jeg møtte Politimester Bastian i de franske alpene

Aldri før har jeg blitt servert frokost av en politimann.

Publisert: Publisert:

HØYFJELL: Det var på en fottur i Alpene BT-journalist Benedicte Andersen Bakken møtte på politimester Bastian. Foto: Denis Balibouse / X90072

Benedicte Bakken

I første delen av årets ferie skulle vi gå halve Tour de Mont Blanc fra Chamonix i Frankrike, til Courmayeur i Italia.

Etter 11 timers gange på turens andre dag, var det tid for å slå leir for kvelden. På grunn av at det var seint og vi kjente på slitet, tok vi en lokal franskmann sitt tips om å campe rett bak kirken i den lille alpebyen vi hadde kommet til.

Da teltet var kommet opp, kom det en mann bort til oss og spurte om vi gikk Tour de Mont Blanc, etter utstyret å bedømme.

Derfra gikk praten i ett. Selv hadde han gått turen ti ganger.

Etter en stund sa han i spøkefullt «Dere får sove godt. Det er egentlig ulovlig å campe her bak kirken, men jeg er den lokale politimannen og har ikke sett noe».

Like før 08.00 neste morgen banket det på teltduken. Der, i fullt politiutstyr fra topp til tå, sto den franske mannen med en papirpose full i deilige croissanter til oss.

Nå har ikke jeg hatt noe særlig kontakt med politiet tidligere (kanskje positivt), men dette fikk meg til å tenke på Thorbjørn Egner sin vise om Politimester Bastian:

«(...)Jeg går omring og passer på at alle har det bra,
for det synes jeg at alle skulle ha», står det der.

For tiden bor Bastian i Alpene, nærmere bestemt Contamines Montjoie.

Publisert: