Vondt i viljen

Det er uendelig mye som føles bedre hvis det finnes en diagnose eller en vitenskapelig forklaring bak problemene du har.

Publisert Publisert

Foto: Jan M. Lillebø

Eldstebarnet pustet lettet ut da han leste et sted at det fantes et utsettelses-gen (som han hadde en overdose av). Og minstebarnet kvittet seg med kresen-stempelet da hun leste at det faktisk var en lidelse som gjorde at hun ikke kunne like grønnsaker.

Mitt problem er dørstokkmilen. Trene? Ikke i dag. Men et nettsted som dukket opp i Facebook-feeden min, forklarte det hele med at viljestyrke rett og slett kan bli oppbrukt. Viljestyrken brukes 3–4 timer hver dag, og da blir den veldig sliten.

Og siden jeg bruker viljestyrken min jevnt og trutt i løpet av arbeidsdagen på å ta beslutninger, og motstå vaniljehveteboller på avdelingskosen, er det jo da slett ikke rart at den er kjempesliten og ikke får meg ut på trening eller opp på fjellet etter jobb.

Men. For det er et men her. Nettstedet kunne ikke forklare hvorfor viljestyrken min også er kjempesliten om morgenen. Spesielt mystisk siden jeg nå for tiden bruker natten til å sove.

Den klarer likevel ikke å få meg til å gå til jobben. Den sørger alltid for at jeg er de nødvendige 10–15 minuttene for sent ute slik at jeg må ta Bybanen for ikke å komme for sent.

Derfor var det nok fake news. Dessverre.

http://api.schibsted.tech/proxy/content/v3/publication/BT/multimedias/8d76c2f5-3872-350c-862d-a0960634fcf1
Publisert