De ekte mosjonistene har bare forakt for sånne som oss

PS: Etter tolv uker jogger man en halv mil i strekk. I teorien.

Publisert:

FREM OG TILBAKE: Veien fra sofapotet til spreking er aldri lang. Det samme gjelder veien tilbake. Foto: Colourbox (modifisert)

Hvis vi hadde vært et politisk parti, ville vi ha styrt Norge.

Vi er mange. Vi har moderat viljestyrke. Vi liker oss innendørs.

Vi er periodetrenerne. Gang på gang legger vi ambisiøse planer, før vi til slutt gir opp og vender tilbake til sofaene være. De ekte mosjonistene har bare forakt til overs for sånne som oss.

Fatt mot, kamerater. Det er tross alt bedre å være periodetrener enn å være periodedranker. Uansett hvor dypt vi synker ned i TV-kroken, vet vi at det er håp. Den perfekte formen er alltid bare noen måneder unna — i teorien.

Selv har jeg for syvende gang, sånn omtrent, begynt på et joggeprogram «for deg som er helt utrent». Jogg ett minutt, gå ett minutt. Og så videre. Etter tolv uker jogger man en halv mil i strekk. I teorien.

For oss periodetrenere er det ikke alltid at teorien holder. Vi opplever mye dårligere vær enn alle andre. Vi har mye mer å gjøre på jobben, og i tillegg har vi bestandig noe gøy å lese på mobilen eller noe interessant å se på TV. Det er ikke rart vi sliter med å følge opp treningen.

Så mye som vi får gjort, burde vi antakelig starte det partiet og styre landet. Jeg tror det kunne gått riktig bra, i perioder.

Likte du teksten? Prøv denne fra samme journalist: «Finnes det noe mer idiotisk enn disse skiltene?»

Publisert: