Derfor liker jeg best min egen do

Men fellestoaletter kan også by på festlige opplevelser, skriver BT-journalist Roar Lyngøy.

Publisert: Publisert:

Foto: Shutterstock / Scanpix (illustrasjonsfoto)

DU KAN SITTE så lenge du vil (stort sett), og du tenker gjerne ikke så mye på lukter og lyder når du går på do i ditt eget hjem.

SLIK ER DET IKKE på fellestoaletter. Køen utenfor er gjerne lang, og man skal vise hensyn både med tanke på tidsbruk og hvordan det ser ut og lukter etter seg.

STADIG FORUNDRES jeg over pågåenheten blant enkelte på fellestoaletter. En gang hadde jeg nådd Ulrikens topp, og det var omsider klart for et dobesøk etter å ha holdt seg hele veien opp.

«BLI FERDIG DA!» «Du er så treig!» Ungdommen på rundt 20 år ga seg ikke. Han banket på døren og herjet på, mens jeg prøvde å gjøre meg ferdig. Han trodde kanskje at jeg satt der ekstra lenge for å plage ham? Eller trodde han at det var en kompis av seg som var der?

HAN RØDMET i hvert fall kraftig da jeg åpnet døren. Det gjorde også Brann-spiller Gilbert Koomson i Skien nylig. Det hadde seg nemlig slik at Brann hadde booket seg inn på samme hotell som BTs utsendte.

ET DOBESØK i hotellets fellesareal endte med intens banking og skråling på utsiden av døren. Brann-spilleren ville inn på avlukket mitt, og trodde tydeligvis at jeg var en av lagkameratene.

«IS IT A BOY, a girl or a lady boy?», kom det spøkefullt fra utsiden. Jeg klarte ikke å dy meg. «It’s a lady boy», gryntet jeg. Vi lo godt da jeg åpnet døren, både Gilbert og jeg.

Publisert: