Noreg må redusere klimagassutsleppa i eit heilt anna tempo enn det regjeringa legg opp til

HØGE UTSLEPP: Sjølv om klimagassutsleppa er venta å gå noko ned dei neste åra, er endringane langt unna det som trengst, meiner Bergens Tidende. Foto: Håkon Mosvold Larsen, NTB Scanpix

Noreg må redusere klimagassutsleppa i eit heilt anna tempo enn det regjeringa har lagt opp til i neste års statsbudsjett.

Du har nå lest dine gratis artikler denne uken. Bli abonnent for å lese videre.

Om BTs leder

BTs lederartikler blir skrevet av mediehusets redaktører og kommentargruppe. Politisk redaktør er leder for denne gruppen. Lederne er skrevet på bakgrunn av BTs publisistiske idé, sjefredaktørs meninger og avisens tradisjon. I avisens publisistiske idé heter det:

«Bergens Tidende skal være en frittstående, liberal, borgerlig (ikke-sosialistisk) avis, partipolitisk uavhengig. Avisens generelle grunnsyn skal bygge på et progressivt og menneskelig samfunnssyn. Den redaksjonelle ledelse skal ha som oppgave å lage en avis som gir sine lesere i by og bygd saklig og sann orientering om det som foregår lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Redaksjonsledelsens integritet skal være uavkortet så vel utad som innad».