Sjøvett må læres på sjøen

Sikkerhetskravene kan ikke være så strenge at de øker faren for ulykker. Barn må få opplæring i båtliv før det er for sent.

Publisert Publisert

SIKKERHETSKRAV: Forskriften som regulerer sikkerhet på sjøen likestiller barnehager og kystlag med profesjonelle rederier på åpent hav. Sjøfartsdirektoratet er nå i ferd med å revidere sikkerhetskravene. Denne gangen bør sunn fornuft vinne over skrivebordslogikk, skriver BT på lederplass. Bildet er fra et sjøvettkurs i Alvøen i Bergen. Foto: BERGENS TIDENDE

Du har nå lest dine gratis artikler denne uken. Bli abonnent for å lese videre.

Om BTs leder

BTs lederartikler blir skrevet av mediehusets redaktører og kommentargruppe. Politisk redaktør er leder for denne gruppen. Lederne er skrevet på bakgrunn av BTs publisistiske idé, sjefredaktørs meninger og avisens tradisjon. I avisens publisistiske idé heter det:

«Bergens Tidende skal være en frittstående, liberal, borgerlig (ikke-sosialistisk) avis, partipolitisk uavhengig. Avisens generelle grunnsyn skal bygge på et progressivt og menneskelig samfunnssyn. Den redaksjonelle ledelse skal ha som oppgave å lage en avis som gir sine lesere i by og bygd saklig og sann orientering om det som foregår lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Redaksjonsledelsens integritet skal være uavkortet så vel utad som innad».