Nei til hijabpoliti

Likhet for loven blir ulikhet for loven hvis hver gruppe skal ha sitt politi, skriver BT på lederplass.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 13 år gammel
iconLeder
Dette er en leder. Lederartikkelen uttrykker Bergens Tidendes publisistiske idé: En partipolitisk uavhengig, frittstående, liberal og borgerlig (ikke-sosialistisk) avis.

POLITIDREKTØR Ingelin Killengreen vil tillate hijab som del av politiuniformen. Begrunnelsen hennes vitner om at hun har latt praktiske hensyn veie tyngre enn prinsipp. Det er mulig at en slik ordning vil kunne gjøre det lettere å rekruttere muslimer til politiet, slik hun sier. Men den slags teller lite når et viktig prinsipp står på spill.

Les også: Hijab blir tillatt til norske politiuniformer

Poenget er at vi skal ha et norsk politi for alle som bor her i landet. Ikke ett for muslimer, et annet for sikher, enda et for jøder og andre med religiøse hodeplagg. Selv om virkeligheten nok kan fortone seg annerledes noen ganger, må målet være et politi høyt hevet over etniske, religiøse og andre hensyn.

Loven er den samme for alle, uansett. Men likhet for loven blir ulikhet for loven hvis hver gruppe skal ha sitt politi. Slik segregering åpner for konsekvenser vi knapt kan overskue. Dessuten er det fare for at dette vil svekke — ikke styrke - publikums tillit til landets sivile maktapparat.

Også justisminister Knut Storberget kom dårlig ut av blasfemistriden. Han trenger da ikke dumme seg ut to ganger samme uke?

Er du enig med BTs leder? Diskutér saken her.

Publisert: