Det gamle trebygget rommer betydelige deler av Bergens kulturhistorie, og fortjener en bedre skjebne enn å ligge i løsvekt på Askøy.

Hvis bypolitikerne omsider finner en løsning for Ekserserhuset, vil det likne et mirakel.

Publisert Publisert

NYTT KULTURKVARTAL? Byrådet anbefaler nå en videre utredning av tomteområdet mellom Baneveien og Nøstegaten ved Sentralbadet, slik at Ekserserhuset kan gjenreises. Det er lov å håpe, mener BT. Foto: Ørjan Deisz

Du har nå lest dine gratis artikler denne uken. Bli abonnent for å lese videre.

Om BTs leder

BTs lederartikler blir skrevet av mediehusets redaktører og kommentargruppe. Politisk redaktør er leder for denne gruppen. Lederne er skrevet på bakgrunn av BTs publisistiske idé, sjefredaktørs meninger og avisens tradisjon. I avisens publisistiske idé heter det:

«Bergens Tidende skal være en frittstående, liberal, borgerlig (ikke-sosialistisk) avis, partipolitisk uavhengig. Avisens generelle grunnsyn skal bygge på et progressivt og menneskelig samfunnssyn. Den redaksjonelle ledelse skal ha som oppgave å lage en avis som gir sine lesere i by og bygd saklig og sann orientering om det som foregår lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Redaksjonsledelsens integritet skal være uavkortet så vel utad som innad».