Demagogens agenda

Det store spørsmålet er om Donald Trump er i stand til å bygge bro over splittelsene han selv har vært med på å utnytte og styrke.

Publisert Publisert

MOT ALLE ODDS: USA har aldri i nyere historie valgt en så politisk inkompetent kandidat til landets høyeste embete. For mange velgere var også det poenget. Trumps seier blir tolket som et opprør, som en protest mot elitene, mener BT. Foto: Scanpix

Du har nå lest dine gratis artikler denne uken. Bli abonnent for å lese videre.

Om BTs leder

BTs lederartikler blir skrevet av mediehusets redaktører og kommentargruppe. Politisk redaktør er leder for denne gruppen. Lederne er skrevet på bakgrunn av BTs publisistiske idé, sjefredaktørs meninger og avisens tradisjon. I avisens publisistiske idé heter det:

«Bergens Tidende skal være en frittstående, liberal, borgerlig (ikke-sosialistisk) avis, partipolitisk uavhengig. Avisens generelle grunnsyn skal bygge på et progressivt og menneskelig samfunnssyn. Den redaksjonelle ledelse skal ha som oppgave å lage en avis som gir sine lesere i by og bygd saklig og sann orientering om det som foregår lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Redaksjonsledelsens integritet skal være uavkortet så vel utad som innad».