Verken lysten til å drive forskning ved Kinas universiteter eller frykten for å bli utestengt må overstyre forskernes kritiske sans og uavhengige stemme.

Også forskning i Kina bør være fri og uavhengig.

Publisert Publisert

UIB-REKTOREN: Dag Rune Olsen mener at samarbeidet med en så stor kunnskapsprodusent som Kina er viktig. Men han understreker samtidig at dersom noe er uforenlig med UiBs verdier, «må vi bryte». Det en prisverdig innstilling, mener BT. Foto: Bård Bøe

Du har nå lest dine gratis artikler denne uken. Bli abonnent for å lese videre.

Om BTs leder

BTs lederartikler blir skrevet av mediehusets redaktører og kommentargruppe. Politisk redaktør er leder for denne gruppen. Lederne er skrevet på bakgrunn av BTs publisistiske idé, sjefredaktørs meninger og avisens tradisjon. I avisens publisistiske idé heter det:

«Bergens Tidende skal være en frittstående, liberal, borgerlig (ikke-sosialistisk) avis, partipolitisk uavhengig. Avisens generelle grunnsyn skal bygge på et progressivt og menneskelig samfunnssyn. Den redaksjonelle ledelse skal ha som oppgave å lage en avis som gir sine lesere i by og bygd saklig og sann orientering om det som foregår lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Redaksjonsledelsens integritet skal være uavkortet så vel utad som innad».