Leder: «Equinors svindyre USA-eventyr»

Equinor har sløst vekk enorme summar på amerikansk skiferolje. Den største taparen er det norske folket.

Publisert Publisert

Avsløring viser at Equinor har tapt 180 milliardar kroner på amerikansk skiferolje. Konsernsjef Eldar Sætre har rydda opp i etterkant, men sat sjølv i konsernleiinga då investeringane vart gjort. Som eigar bør Olje- og energidepartementet no ta ein prat med sine styrerepresentantar, skriv BT på leiarplass. Foto: Alastair Grant / AP

Du har nå lest dine gratis artikler denne uken. Bli abonnent for å lese videre.

Om BTs leder

BTs lederartikler blir skrevet av mediehusets redaktører og kommentargruppe. Politisk redaktør er leder for denne gruppen. Lederne er skrevet på bakgrunn av BTs publisistiske idé, sjefredaktørs meninger og avisens tradisjon. I avisens publisistiske idé heter det:

«Bergens Tidende skal være en frittstående, liberal, borgerlig (ikke-sosialistisk) avis, partipolitisk uavhengig. Avisens generelle grunnsyn skal bygge på et progressivt og menneskelig samfunnssyn. Den redaksjonelle ledelse skal ha som oppgave å lage en avis som gir sine lesere i by og bygd saklig og sann orientering om det som foregår lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Redaksjonsledelsens integritet skal være uavkortet så vel utad som innad».