Rettssikkerhet først

Når flere domstoler mener håndteringen av alvorlige straffesaker er feilslått, må justisministeren ta grep.

Publisert Publisert

FEILSLÅTT: Flere domstoler, deriblant Gulating lagmannsrett, advarer mot for få fagdommere i meddomsretten som behandler alvorlige straffesaker. Store endringer i rettssystemet kan ikke innføres uten å undersøke hvilke praktiske konsekvenser det har, og uten mulighet for å justere kursen underveis, skriver BT på lederplass. Foto: Ørjan Deisz

Du har nå lest dine gratis artikler denne uken. Bli abonnent for å lese videre.

Om BTs leder

BTs lederartikler blir skrevet av mediehusets redaktører og kommentargruppe. Politisk redaktør er leder for denne gruppen. Lederne er skrevet på bakgrunn av BTs publisistiske idé, sjefredaktørs meninger og avisens tradisjon. I avisens publisistiske idé heter det:

«Bergens Tidende skal være en frittstående, liberal, borgerlig (ikke-sosialistisk) avis, partipolitisk uavhengig. Avisens generelle grunnsyn skal bygge på et progressivt og menneskelig samfunnssyn. Den redaksjonelle ledelse skal ha som oppgave å lage en avis som gir sine lesere i by og bygd saklig og sann orientering om det som foregår lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Redaksjonsledelsens integritet skal være uavkortet så vel utad som innad».