Det må bli enklare å få bygge i Bergen

Korkje byen eller klimaet tener på at alle nye bustader kjem i Bergens nabokommunar.

Publisert Publisert

Utbyggar JM Norge har fått nei frå kommunen i å bygge 180 rekkehus på Nattlandsflaten, mellom Sandal og Paradis. Boligprodusentenes Forening meiner Bergen er den verste reguleringsbyen i Noreg. Byrådet bør no ta ein prat med utbyggarane, for å finne ein veg vidare, skriv BT på leiarplass. Foto: Bård Bøe

Du har nå lest dine gratis artikler denne uken. Bli abonnent for å lese videre.

Om BTs leder

BTs lederartikler blir skrevet av mediehusets redaktører og kommentargruppe. Politisk redaktør er leder for denne gruppen. Lederne er skrevet på bakgrunn av BTs publisistiske idé, sjefredaktørs meninger og avisens tradisjon. I avisens publisistiske idé heter det:

«Bergens Tidende skal være en frittstående, liberal, borgerlig (ikke-sosialistisk) avis, partipolitisk uavhengig. Avisens generelle grunnsyn skal bygge på et progressivt og menneskelig samfunnssyn. Den redaksjonelle ledelse skal ha som oppgave å lage en avis som gir sine lesere i by og bygd saklig og sann orientering om det som foregår lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Redaksjonsledelsens integritet skal være uavkortet så vel utad som innad».