BT: «Kritikken er for alvorlig til å viftes vekk»

Justisministeren kan ikke ta lett på advarsler om dårlige arbeidsforhold, vold og økt bruk av belteseng i kriminalomsorgen.

Publisert Publisert

KUTT: Regjeringens innsats for å effektivisere statlige virksomheter har gått tungt ut over fengslene. Men kutt må være forsvarlig, og kan ikke gå på bekostning av tryggheten for ansatte og innsatte, skriver BT på lederplass. Foto: Bård Bøe

Du har nå lest dine gratis artikler denne uken. Bli abonnent for å lese videre.

Om BTs leder

BTs lederartikler blir skrevet av mediehusets redaktører og kommentargruppe. Politisk redaktør er leder for denne gruppen. Lederne er skrevet på bakgrunn av BTs publisistiske idé, sjefredaktørs meninger og avisens tradisjon. I avisens publisistiske idé heter det:

«Bergens Tidende skal være en frittstående, liberal, borgerlig (ikke-sosialistisk) avis, partipolitisk uavhengig. Avisens generelle grunnsyn skal bygge på et progressivt og menneskelig samfunnssyn. Den redaksjonelle ledelse skal ha som oppgave å lage en avis som gir sine lesere i by og bygd saklig og sann orientering om det som foregår lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Redaksjonsledelsens integritet skal være uavkortet så vel utad som innad».