BT mener: «Sterke krefter i Venstre jobber nå for et ja til EU. Det er bra.»

Sterke krefter i Venstre jobber nå for et ja til EU. Det er bra.

Publisert Publisert

KOMITÉLEDEREN: Forskningsminister Iselin Nybø (V) leder komiteen for Venstres nye prinsipprogram, der flertallet vil ha ja til EU. «Det finnes fremdeles dyp uenighet om spørsmålet. Men flertallet har en prinsipiell begrunnelse som er forankret i dagens politiske tilstander i EU og verden for øvrig», mener BT. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Du har nå lest dine gratis artikler denne uken. Bli abonnent for å lese videre.

Om BTs leder

BTs lederartikler blir skrevet av mediehusets redaktører og kommentargruppe. Politisk redaktør er leder for denne gruppen. Lederne er skrevet på bakgrunn av BTs publisistiske idé, sjefredaktørs meninger og avisens tradisjon. I avisens publisistiske idé heter det:

«Bergens Tidende skal være en frittstående, liberal, borgerlig (ikke-sosialistisk) avis, partipolitisk uavhengig. Avisens generelle grunnsyn skal bygge på et progressivt og menneskelig samfunnssyn. Den redaksjonelle ledelse skal ha som oppgave å lage en avis som gir sine lesere i by og bygd saklig og sann orientering om det som foregår lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Redaksjonsledelsens integritet skal være uavkortet så vel utad som innad».