Det norske Nato-dilemmaet

Det er forutsigbart at Russland reagerer på at Norge kan få en rolle i Natos rakettskjold, men regjeringen bør ikke la seg true.

Publisert Publisert

RADAREN I FINNMARK: Globus II-radaren i Vardø kan bli en del av Natos rakettskjold. Russerne er ikke særlig glade for det. «Regjeringen bør ta Russlands bekymringer på alvor, men norsk politikk må utformes etter hva som gir størst sikkerhet for Norge og Nato», mener BT. Foto: BT arkiv

Du har nå lest dine gratis artikler denne uken. Bli abonnent for å lese videre.

Om BTs leder

BTs lederartikler blir skrevet av mediehusets redaktører og kommentargruppe. Politisk redaktør er leder for denne gruppen. Lederne er skrevet på bakgrunn av BTs publisistiske idé, sjefredaktørs meninger og avisens tradisjon. I avisens publisistiske idé heter det:

«Bergens Tidende skal være en frittstående, liberal, borgerlig (ikke-sosialistisk) avis, partipolitisk uavhengig. Avisens generelle grunnsyn skal bygge på et progressivt og menneskelig samfunnssyn. Den redaksjonelle ledelse skal ha som oppgave å lage en avis som gir sine lesere i by og bygd saklig og sann orientering om det som foregår lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Redaksjonsledelsens integritet skal være uavkortet så vel utad som innad».