Arbeidslinje som ikke henger på greip

MULIGHETER FOR ALLE: Finansminister Siv Jensen la fredag frem stortingsmeldingen om ulikhet, etter at Stortinget i 2017 ba regjeringen legge frem en melding om «den økende ulikheten i makt og rikdom i Norge». Foto: Berg-Rusten, Ole / NTB scanpix

Finansminister Siv Jensen ber innvandrerkvinner komme seg ut i jobb, men gir dem kontantstøtte for å bli hjemme. Det henger ikke på greip.

Du har nå lest dine gratis artikler denne uken. Bli abonnent for å lese videre.

Om BTs leder

BTs lederartikler blir skrevet av mediehusets redaktører og kommentargruppe. Politisk redaktør er leder for denne gruppen. Lederne er skrevet på bakgrunn av BTs publisistiske idé, sjefredaktørs meninger og avisens tradisjon. I avisens publisistiske idé heter det:

«Bergens Tidende skal være en frittstående, liberal, borgerlig (ikke-sosialistisk) avis, partipolitisk uavhengig. Avisens generelle grunnsyn skal bygge på et progressivt og menneskelig samfunnssyn. Den redaksjonelle ledelse skal ha som oppgave å lage en avis som gir sine lesere i by og bygd saklig og sann orientering om det som foregår lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Redaksjonsledelsens integritet skal være uavkortet så vel utad som innad».