Gje plass til mangfaldet på stortingslistene

Dei siste vekenes antirasistisk debatt og demonstrasjon må føre til varige, politiske endringar i Noreg.

Publisert Publisert

Statsminister og Høgre-leiar Erna Solberg og SV-leiar Audun Lysbakken er to av dei som har varsla at dei gjerne tek ein ny periode på toppen av hordalandslistene for sine parti. No bør politikarane tenkje endå meir på mangfald i nominasjonane, meiner Bergens Tidende på leiarplass. Foto: Vidar Ruud, NTB Scanpix (arkiv)

Du har nå lest dine gratis artikler denne uken. Bli abonnent for å lese videre.

Om BTs leder

BTs lederartikler blir skrevet av mediehusets redaktører og kommentargruppe. Politisk redaktør er leder for denne gruppen. Lederne er skrevet på bakgrunn av BTs publisistiske idé, sjefredaktørs meninger og avisens tradisjon. I avisens publisistiske idé heter det:

«Bergens Tidende skal være en frittstående, liberal, borgerlig (ikke-sosialistisk) avis, partipolitisk uavhengig. Avisens generelle grunnsyn skal bygge på et progressivt og menneskelig samfunnssyn. Den redaksjonelle ledelse skal ha som oppgave å lage en avis som gir sine lesere i by og bygd saklig og sann orientering om det som foregår lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Redaksjonsledelsens integritet skal være uavkortet så vel utad som innad».