– SSB-saken er blitt et skoleeksempel på hvordan en offentlig etat ikke skal styres

Ledere i staten må få rom til å utføre oppdraget sitt uten utidig politisk innblanding.

Publisert Publisert

KRASS KRITIKK: Et flertall i kontroll- og konstitusjonskomiteen har kritisert finansminister Siv Jensen (Frp) for hennes håndtering av striden i SSB (Statistisk sentralbyrå). Et skoleeksempel på hvordan en offentlig etat ikke skal styres, skriver BT på lederplass. Foto: Berit Roald, NTB scanpix

Du har nå lest dine gratis artikler denne uken. Bli abonnent for å lese videre.

Om BTs leder

BTs lederartikler blir skrevet av mediehusets redaktører og kommentargruppe. Politisk redaktør er leder for denne gruppen. Lederne er skrevet på bakgrunn av BTs publisistiske idé, sjefredaktørs meninger og avisens tradisjon. I avisens publisistiske idé heter det:

«Bergens Tidende skal være en frittstående, liberal, borgerlig (ikke-sosialistisk) avis, partipolitisk uavhengig. Avisens generelle grunnsyn skal bygge på et progressivt og menneskelig samfunnssyn. Den redaksjonelle ledelse skal ha som oppgave å lage en avis som gir sine lesere i by og bygd saklig og sann orientering om det som foregår lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Redaksjonsledelsens integritet skal være uavkortet så vel utad som innad».