BT mener: «Digital grensekontroll undergraver kommunikasjonsvernet til hele Norges befolkning. Det bør regjeringen si nei til.»

Digital grensekontroll undergraver kommunikasjonsvernet til hele Norges befolkning. Det bør regjeringen si nei til.

Publisert Publisert

BØR SI NEI: I Grunnloven heter det at «Statens myndigheter skal sikre et vern om den personlige integritet». Statlig ­masseovervåking er et angrep på dette viktige prinsippet, mener BT. Foto: Jan M. Lillebø

Du har nå lest dine gratis artikler denne uken. Bli abonnent for å lese videre.

Om BTs leder

BTs lederartikler blir skrevet av mediehusets redaktører og kommentargruppe. Politisk redaktør er leder for denne gruppen. Lederne er skrevet på bakgrunn av BTs publisistiske idé, sjefredaktørs meninger og avisens tradisjon. I avisens publisistiske idé heter det:

«Bergens Tidende skal være en frittstående, liberal, borgerlig (ikke-sosialistisk) avis, partipolitisk uavhengig. Avisens generelle grunnsyn skal bygge på et progressivt og menneskelig samfunnssyn. Den redaksjonelle ledelse skal ha som oppgave å lage en avis som gir sine lesere i by og bygd saklig og sann orientering om det som foregår lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Redaksjonsledelsens integritet skal være uavkortet så vel utad som innad».