Ved å skyve jussen, flere FN-resolusjoner, internasjonal fordømmelse og lange fredsprosesser til side, stiller Trump-regjeringen seg så til de grader på Israels side.

USA fortsetter å ødelegge håpet om en tostatsløsning i Midtøsten.

Publisert Publisert

POLITISK U-SVING: Tidligere denne uken snudde USAs utenriksminister Mike Pompeo denne politikken på hodet. Amerikanerne mener ikke lenger at bosettingene er ulovlige. Den politisk-ideologiske u-svingen viser nok en gang at USAs regjering ikke ønsker at palestinerne skal få sin egen stat. Foto: Mandel Ngan / Scanpix

Du har nå lest dine gratis artikler denne uken. Bli abonnent for å lese videre.

Om BTs leder

BTs lederartikler blir skrevet av mediehusets redaktører og kommentargruppe. Politisk redaktør er leder for denne gruppen. Lederne er skrevet på bakgrunn av BTs publisistiske idé, sjefredaktørs meninger og avisens tradisjon. I avisens publisistiske idé heter det:

«Bergens Tidende skal være en frittstående, liberal, borgerlig (ikke-sosialistisk) avis, partipolitisk uavhengig. Avisens generelle grunnsyn skal bygge på et progressivt og menneskelig samfunnssyn. Den redaksjonelle ledelse skal ha som oppgave å lage en avis som gir sine lesere i by og bygd saklig og sann orientering om det som foregår lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Redaksjonsledelsens integritet skal være uavkortet så vel utad som innad».