Verden mellom Moskva og Washington DC

Å drive utenrikspolitikk er blitt mer krevende de siste årene. Regjeringen gjør klokt i å holde hodet kaldt.

Publisert Publisert

HJEMME HOS TRUMP: Statsminister Erna Solberg (H) var på besøk hos den amerikanske presidenten i januar. «At Donald Trump er blitt president i USA, lager også utfordringer for norsk utenrikspolitikk. Stadige utspill som undergraver alt fra FNs klimapanel og handelsorganisasjonen WTO til forsvarsalliansen NATO, skaper usikkerhet om viktige internasjonale avtaleverk, som både skal sikre fremtiden for våre barn og løfte folk ut av fattigdom», mener BT. Foto: Bjørge, Stein J.

Du har nå lest dine gratis artikler denne uken. Bli abonnent for å lese videre.

Om BTs leder

BTs lederartikler blir skrevet av mediehusets redaktører og kommentargruppe. Politisk redaktør er leder for denne gruppen. Lederne er skrevet på bakgrunn av BTs publisistiske idé, sjefredaktørs meninger og avisens tradisjon. I avisens publisistiske idé heter det:

«Bergens Tidende skal være en frittstående, liberal, borgerlig (ikke-sosialistisk) avis, partipolitisk uavhengig. Avisens generelle grunnsyn skal bygge på et progressivt og menneskelig samfunnssyn. Den redaksjonelle ledelse skal ha som oppgave å lage en avis som gir sine lesere i by og bygd saklig og sann orientering om det som foregår lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Redaksjonsledelsens integritet skal være uavkortet så vel utad som innad».