For mange skeptikere og kynikere vil forhåpentlig sommeren 2018 bli vendepunktet i holdningene til klimapolitikk.

Ekstremvær gjør skade over store deler av kloden. Det må få føre til handlekraft på neste klimatoppmøte.

Publisert Publisert

TRAGISK EKSTREMVÆR: Forskere er ofte forsiktige med å knytte sesongmessige værforhold til klimaendringer, men mange tar ikke lenger forbehold. Mye tyder på at årets hete sommer er et forvarsel på hvor ødeleggende menneskeskapte klimaendringer kan bli, mener BT på lederplass. Foto: LOUISA GOULIAMAKI / AFP

Du har nå lest dine gratis artikler denne uken. Bli abonnent for å lese videre.

Om BTs leder

BTs lederartikler blir skrevet av mediehusets redaktører og kommentargruppe. Politisk redaktør er leder for denne gruppen. Lederne er skrevet på bakgrunn av BTs publisistiske idé, sjefredaktørs meninger og avisens tradisjon. I avisens publisistiske idé heter det:

«Bergens Tidende skal være en frittstående, liberal, borgerlig (ikke-sosialistisk) avis, partipolitisk uavhengig. Avisens generelle grunnsyn skal bygge på et progressivt og menneskelig samfunnssyn. Den redaksjonelle ledelse skal ha som oppgave å lage en avis som gir sine lesere i by og bygd saklig og sann orientering om det som foregår lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Redaksjonsledelsens integritet skal være uavkortet så vel utad som innad».