Kontrollen med plastavfallet må skjerpes

Ingen vet hvor det meste av norsk gjenvinningsplast havner. Det kan undergrave folks miljøinnsats.

Publisert Publisert

PLASTHVALEN: Zoolog Terje Lislevand viser fram mageinnholdet fra en gåsenebbhval som ble funnet på Sotra. «Plasthvalen» førte til en stor innsats for å fjerne plast fra norsk kystnatur. «Kontrollen med plastavfallet må åpenbart styrkes, dersom Norge skal møte EUs mål om plastgjenvinning de neste tiårene», mener BT. Foto: Marita Aarekol

Du har nå lest dine gratis artikler denne uken. Bli abonnent for å lese videre.

Om BTs leder

BTs lederartikler blir skrevet av mediehusets redaktører og kommentargruppe. Politisk redaktør er leder for denne gruppen. Lederne er skrevet på bakgrunn av BTs publisistiske idé, sjefredaktørs meninger og avisens tradisjon. I avisens publisistiske idé heter det:

«Bergens Tidende skal være en frittstående, liberal, borgerlig (ikke-sosialistisk) avis, partipolitisk uavhengig. Avisens generelle grunnsyn skal bygge på et progressivt og menneskelig samfunnssyn. Den redaksjonelle ledelse skal ha som oppgave å lage en avis som gir sine lesere i by og bygd saklig og sann orientering om det som foregår lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Redaksjonsledelsens integritet skal være uavkortet så vel utad som innad».