Elbil-tiltaka gjer susen

Det er synd at regjeringa gjer unntak for vegtrafikken når dei trappar opp CO₂-avgifta, men det er inga katastrofe.

Publisert Publisert

FN-LOVNAD: Statsminister Erna Solberg sa lite om at vegtrafikken var unnateke, då ho i førre veke fortalde FN at Norge vil auke CO₂-avgifta med fem prosent neste år. Unntaket er problematisk, men det er viktigare at regjeringa har lova å vidareføre avgiftsfritaket for elbilar ut regjeringsperioden, skriv BT på leiarplass. Foto: Pontus Höök

Du har nå lest dine gratis artikler denne uken. Bli abonnent for å lese videre.

Om BTs leder

BTs lederartikler blir skrevet av mediehusets redaktører og kommentargruppe. Politisk redaktør er leder for denne gruppen. Lederne er skrevet på bakgrunn av BTs publisistiske idé, sjefredaktørs meninger og avisens tradisjon. I avisens publisistiske idé heter det:

«Bergens Tidende skal være en frittstående, liberal, borgerlig (ikke-sosialistisk) avis, partipolitisk uavhengig. Avisens generelle grunnsyn skal bygge på et progressivt og menneskelig samfunnssyn. Den redaksjonelle ledelse skal ha som oppgave å lage en avis som gir sine lesere i by og bygd saklig og sann orientering om det som foregår lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Redaksjonsledelsens integritet skal være uavkortet så vel utad som innad».