Fremtidens brukerrom

Regjeringen vil endelig åpne sprøyterommene for flere. Det er klok og moderne ruspolitikk.

Publisert Publisert

VIL ÅPNE OPP: Sprøyterommet på Strax-huset er et tilbud som skal gi rusavhengige økt trygghet og rask helsehjelp i tilfelle overdose. Det er prisverdig at regjeringen nå vil åpne opp for flere stoffer og brukermetoder enn injisering av heroin, skriver BT på lederplass. Foto: Fred Ivar Utsi KLEMETSEN

Du har nå lest dine gratis artikler denne uken. Bli abonnent for å lese videre.

Om BTs leder

BTs lederartikler blir skrevet av mediehusets redaktører og kommentargruppe. Politisk redaktør er leder for denne gruppen. Lederne er skrevet på bakgrunn av BTs publisistiske idé, sjefredaktørs meninger og avisens tradisjon. I avisens publisistiske idé heter det:

«Bergens Tidende skal være en frittstående, liberal, borgerlig (ikke-sosialistisk) avis, partipolitisk uavhengig. Avisens generelle grunnsyn skal bygge på et progressivt og menneskelig samfunnssyn. Den redaksjonelle ledelse skal ha som oppgave å lage en avis som gir sine lesere i by og bygd saklig og sann orientering om det som foregår lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Redaksjonsledelsens integritet skal være uavkortet så vel utad som innad».