Fri rettshjelp som sosial støtteordning er en illusjon

Selv folk med den laveste uføretrygden er for velstående til å få juridisk bistand fra staten. Regjeringen må gi flere mulighet til å søke rettferdighet.

Publisert Publisert

Generalsekretær Merete Smith i Advokatforeningen kaller den absurd lave inntektsgrensen for å få fri rettshjelp et rettssikkerhetsproblem. I 2017 ledet hun en aksjon utenfor Stortinget for å gjøre noe med den ordningen. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Du har nå lest dine gratis artikler denne uken. Bli abonnent for å lese videre.

Om BTs leder

BTs lederartikler blir skrevet av mediehusets redaktører og kommentargruppe. Politisk redaktør er leder for denne gruppen. Lederne er skrevet på bakgrunn av BTs publisistiske idé, sjefredaktørs meninger og avisens tradisjon. I avisens publisistiske idé heter det:

«Bergens Tidende skal være en frittstående, liberal, borgerlig (ikke-sosialistisk) avis, partipolitisk uavhengig. Avisens generelle grunnsyn skal bygge på et progressivt og menneskelig samfunnssyn. Den redaksjonelle ledelse skal ha som oppgave å lage en avis som gir sine lesere i by og bygd saklig og sann orientering om det som foregår lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Redaksjonsledelsens integritet skal være uavkortet så vel utad som innad».