BT mener: Det er riktig å kreve at elever skal møte på skolen

Det er nedgang i både fravær og frafall på videregående. Det viser at det er riktig å kreve at elever skal møte på skolen.

Publisert Publisert

GRENSE: Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) innførte en fraværsgrense i videregående skole. Nå viser tallene at fraværet går ned, frafallet går ned, og nedgangen er størst på yrkesfag. Det er en positiv utvikling. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Du har nå lest dine gratis artikler denne uken. Bli abonnent for å lese videre.

Om BTs leder

BTs lederartikler blir skrevet av mediehusets redaktører og kommentargruppe. Politisk redaktør er leder for denne gruppen. Lederne er skrevet på bakgrunn av BTs publisistiske idé, sjefredaktørs meninger og avisens tradisjon. I avisens publisistiske idé heter det:

«Bergens Tidende skal være en frittstående, liberal, borgerlig (ikke-sosialistisk) avis, partipolitisk uavhengig. Avisens generelle grunnsyn skal bygge på et progressivt og menneskelig samfunnssyn. Den redaksjonelle ledelse skal ha som oppgave å lage en avis som gir sine lesere i by og bygd saklig og sann orientering om det som foregår lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Redaksjonsledelsens integritet skal være uavkortet så vel utad som innad».