Hurra for at norske utslipp tross alt går noe ned

Det er gledelig at norske klimautslipp har gått ned med 0,9 prosent. Regjeringen bør ta det som en motivasjon til å kutte mer og raskere.

Publisert Publisert

LITEN GOD NYHET: De foreløpige utslippstallene, som kom i juni, fikk stor oppmerksomhet fordi de viste at norske utslipp gikk opp. Heldigvis viser endelige tall at pilene peker rett vei. Men klimaminister Ola Elvestuen (V) har en nesten like tøff jobb foran seg. Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Du har nå lest dine gratis artikler denne uken. Bli abonnent for å lese videre.

Om BTs leder

BTs lederartikler blir skrevet av mediehusets redaktører og kommentargruppe. Politisk redaktør er leder for denne gruppen. Lederne er skrevet på bakgrunn av BTs publisistiske idé, sjefredaktørs meninger og avisens tradisjon. I avisens publisistiske idé heter det:

«Bergens Tidende skal være en frittstående, liberal, borgerlig (ikke-sosialistisk) avis, partipolitisk uavhengig. Avisens generelle grunnsyn skal bygge på et progressivt og menneskelig samfunnssyn. Den redaksjonelle ledelse skal ha som oppgave å lage en avis som gir sine lesere i by og bygd saklig og sann orientering om det som foregår lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Redaksjonsledelsens integritet skal være uavkortet så vel utad som innad».