BT meiner: USAs inter­nering av barn og unge er inhuman

UVERDIGE FORHOLD: Bildet er tatt i forrige uke, i Rio Grande Valley Centralized Processing Center i Rio Grande City, Texas. «Interneringen av barn og unge er et grovt menneskerettighetsbrudd. Verdenssamfunnet, inkludert den norske regjeringen, bør reagere tydelig», mener BT. Foto: Scanpix

Behandlingen av flyktninger ved grensen til Mexico er uverdig og bryter menneskerettighetene.

Du har nå lest dine gratis artikler denne uken. Bli abonnent for å lese videre.

Om BTs leder

BTs lederartikler blir skrevet av mediehusets redaktører og kommentargruppe. Politisk redaktør er leder for denne gruppen. Lederne er skrevet på bakgrunn av BTs publisistiske idé, sjefredaktørs meninger og avisens tradisjon. I avisens publisistiske idé heter det:

«Bergens Tidende skal være en frittstående, liberal, borgerlig (ikke-sosialistisk) avis, partipolitisk uavhengig. Avisens generelle grunnsyn skal bygge på et progressivt og menneskelig samfunnssyn. Den redaksjonelle ledelse skal ha som oppgave å lage en avis som gir sine lesere i by og bygd saklig og sann orientering om det som foregår lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Redaksjonsledelsens integritet skal være uavkortet så vel utad som innad».