Unntakslover truer demokratiet

Koronakrisen gir faretruende stort spillerom for autoritære krefter i Europa. Situasjonen i Ungarn er særlig urovekkende.

Publisert Publisert

Det er all grunn til å frykte at Ungarns statsminister Viktor Orbán ikke har skrupler med å utnytte spillerommet etter koronakrisen til sin fordel, skriver BT på lederplass. Foto: Hannibal Hanschke / Reuters

Du har nå lest dine gratis artikler denne uken. Bli abonnent for å lese videre.

Om BTs leder

BTs lederartikler blir skrevet av mediehusets redaktører og kommentargruppe. Politisk redaktør er leder for denne gruppen. Lederne er skrevet på bakgrunn av BTs publisistiske idé, sjefredaktørs meninger og avisens tradisjon. I avisens publisistiske idé heter det:

«Bergens Tidende skal være en frittstående, liberal, borgerlig (ikke-sosialistisk) avis, partipolitisk uavhengig. Avisens generelle grunnsyn skal bygge på et progressivt og menneskelig samfunnssyn. Den redaksjonelle ledelse skal ha som oppgave å lage en avis som gir sine lesere i by og bygd saklig og sann orientering om det som foregår lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Redaksjonsledelsens integritet skal være uavkortet så vel utad som innad».