– Oljefondet er ikke en privatbank. Det er det norske folkets felles sparekasse, og politikernes nyttige krykke når statsbudsjettet skal sys sammen.

Oljefondet er ikke en privatbank. Det er det norske folkets felles sparekasse, og politikernes nyttige krykke når statsbudsjettet skal sys sammen. Det kan ikke hefte noen tvil ved toppsjef Nicolai Tangens habilitet eller motiver dersom vi skal ha tillit til ham. Foto: Nina E. Rangoy

Altfor mye har gått skeis ved ansettelsen av ny sjef for Oljefondet. Norges Bank må rydde opp.

Du har nå lest dine gratis artikler denne uken. Bli abonnent for å lese videre.

Om BTs leder

BTs lederartikler blir skrevet av mediehusets redaktører og kommentargruppe. Politisk redaktør er leder for denne gruppen. Lederne er skrevet på bakgrunn av BTs publisistiske idé, sjefredaktørs meninger og avisens tradisjon. I avisens publisistiske idé heter det:

«Bergens Tidende skal være en frittstående, liberal, borgerlig (ikke-sosialistisk) avis, partipolitisk uavhengig. Avisens generelle grunnsyn skal bygge på et progressivt og menneskelig samfunnssyn. Den redaksjonelle ledelse skal ha som oppgave å lage en avis som gir sine lesere i by og bygd saklig og sann orientering om det som foregår lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Redaksjonsledelsens integritet skal være uavkortet så vel utad som innad».