La sjøfolka kome i land

200.000 sjøfolk verda over får ikkje kome i land på grunn av koronafrykt. Det er ei skam regjeringa bør gjere meir for å rydde opp i.

Publisert Publisert

Onsdag ljoma skipsfløyten i Bergen og andre hamnebyar, til støtte for tusenvis av sjøfolk som ikkje får kome i land. Her har verdssamfunnet svikta, skriv BT på leiarplass. Foto: Bjørn Erik Larsen

Du har nå lest dine gratis artikler denne uken. Bli abonnent for å lese videre.

Om BTs leder

BTs lederartikler blir skrevet av mediehusets redaktører og kommentargruppe. Politisk redaktør er leder for denne gruppen. Lederne er skrevet på bakgrunn av BTs publisistiske idé, sjefredaktørs meninger og avisens tradisjon. I avisens publisistiske idé heter det:

«Bergens Tidende skal være en frittstående, liberal, borgerlig (ikke-sosialistisk) avis, partipolitisk uavhengig. Avisens generelle grunnsyn skal bygge på et progressivt og menneskelig samfunnssyn. Den redaksjonelle ledelse skal ha som oppgave å lage en avis som gir sine lesere i by og bygd saklig og sann orientering om det som foregår lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Redaksjonsledelsens integritet skal være uavkortet så vel utad som innad».