Det skuffende resultatet fra klimaforhandlingene i Madrid viser hvor viktig det er at rike nasjoner som Norge skjerper seg på hjemmebane.

Det skuffende resultatet fra klimamøtet i Madrid viser hvor viktig det er at rike nasjoner som Norge skjerper seg på hjemmebane.

Publisert Publisert

LANGT FREM: For klimaarbeidet er mangelen på resultat nedslående. Det er uvisst om kompromissviljen hos de store industri- og oljenasjonene vil være større i 2020, mener BT. Foto: Scanpix

Les hele saken med abonnement

Om BTs leder

BTs lederartikler blir skrevet av mediehusets redaktører og kommentargruppe. Politisk redaktør er leder for denne gruppen. Lederne er skrevet på bakgrunn av BTs publisistiske idé, sjefredaktørs meninger og avisens tradisjon. I avisens publisistiske idé heter det:

«Bergens Tidende skal være en frittstående, liberal, borgerlig (ikke-sosialistisk) avis, partipolitisk uavhengig. Avisens generelle grunnsyn skal bygge på et progressivt og menneskelig samfunnssyn. Den redaksjonelle ledelse skal ha som oppgave å lage en avis som gir sine lesere i by og bygd saklig og sann orientering om det som foregår lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Redaksjonsledelsens integritet skal være uavkortet så vel utad som innad».