Vestland trenger et kulturminneløft

Staten, fylket og kommunene må bidra mer for å hindre at norske museer forfaller.

Publisert Publisert

HARDANGER MUSEUM: Morten Haavik skifter ut tak og vegger på bygninger i Agatunet. Økt ekstremvær gjør det ekstra utfordrende å vedlikeholde gamle trebygg på Agatunet. «Både staten, fylket og kommunene bør prioritere å ta vare på fellesskapets kulturarv høyere», mener BT. Foto: Eirik Brekke

Du har nå lest dine gratis artikler denne uken. Bli abonnent for å lese videre.

Om BTs leder

BTs lederartikler blir skrevet av mediehusets redaktører og kommentargruppe. Politisk redaktør er leder for denne gruppen. Lederne er skrevet på bakgrunn av BTs publisistiske idé, sjefredaktørs meninger og avisens tradisjon. I avisens publisistiske idé heter det:

«Bergens Tidende skal være en frittstående, liberal, borgerlig (ikke-sosialistisk) avis, partipolitisk uavhengig. Avisens generelle grunnsyn skal bygge på et progressivt og menneskelig samfunnssyn. Den redaksjonelle ledelse skal ha som oppgave å lage en avis som gir sine lesere i by og bygd saklig og sann orientering om det som foregår lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Redaksjonsledelsens integritet skal være uavkortet så vel utad som innad».