Barnevernet: Forskjellene mellom ulike kommuner og landsdeler er påfallende

Større kommuner kan redusere sårbarhet i barnevernstjenesten, men det løser ikke alle problemer.

Publisert Publisert

SMÅ OG SÅRBARE: Barne- og likestillingsminister Linda Hofstad Helleland (H) har et poeng når hun påpeker at små barnevernstjenester er mer sårbare. Med større kommuner kommer også større fagmiljøer, noe som bør gi et mer robust tilbud og bedre garantier mot feil, skriver BT på lederplass. Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Du har nå lest dine gratis artikler denne uken. Bli abonnent for å lese videre.

Om BTs leder

BTs lederartikler blir skrevet av mediehusets redaktører og kommentargruppe. Politisk redaktør er leder for denne gruppen. Lederne er skrevet på bakgrunn av BTs publisistiske idé, sjefredaktørs meninger og avisens tradisjon. I avisens publisistiske idé heter det:

«Bergens Tidende skal være en frittstående, liberal, borgerlig (ikke-sosialistisk) avis, partipolitisk uavhengig. Avisens generelle grunnsyn skal bygge på et progressivt og menneskelig samfunnssyn. Den redaksjonelle ledelse skal ha som oppgave å lage en avis som gir sine lesere i by og bygd saklig og sann orientering om det som foregår lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Redaksjonsledelsens integritet skal være uavkortet så vel utad som innad».