Man skulle tro at det var mulig nedskalere og fjerne kontantstøtten. Men KrFs hjertesak har blitt stående der som en betongmur mot fornuftig integrering.

Nok en gang betegnes kontantstøtten som et hinder for integrering og sysselsetting. Den må skrotes.

Publisert Publisert

KONTANTSTØTTEKAMERATENE: Statsminister Erna Solberg (H) vet at kontantstøtten er lenken som holder KrF fast på borgerlig side. Desto hulere høres det ut hver gang statsministeren eller finansminister Siv Jensen (Frp) erklærer at flere innvandrerkvinner må ut i arbeid, mener BT. Foto: Håkon Mosvold Larsen

Du har nå lest dine gratis artikler denne uken. Bli abonnent for å lese videre.

Om BTs leder

BTs lederartikler blir skrevet av mediehusets redaktører og kommentargruppe. Politisk redaktør er leder for denne gruppen. Lederne er skrevet på bakgrunn av BTs publisistiske idé, sjefredaktørs meninger og avisens tradisjon. I avisens publisistiske idé heter det:

«Bergens Tidende skal være en frittstående, liberal, borgerlig (ikke-sosialistisk) avis, partipolitisk uavhengig. Avisens generelle grunnsyn skal bygge på et progressivt og menneskelig samfunnssyn. Den redaksjonelle ledelse skal ha som oppgave å lage en avis som gir sine lesere i by og bygd saklig og sann orientering om det som foregår lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Redaksjonsledelsens integritet skal være uavkortet så vel utad som innad».