Fjordabåten må bli snillere med klimaet

Det er strålende at Vestland fylke tar lederskap i utviklingen av utslippsfrie hurtigbåter.

Publisert Publisert

FREMTIDEN PÅ FJORDEN: Denne utslippsfrie båten skal kunne gå lange distanser på batteridrift. Konseptet er laget av Westcon Power & Automation, Brødrene Aa og NTNU. «De nye båtene er et viktig signal til skipsindustrien om at det grønne skiftet skal skje her og nå», mener BT. Foto: Flying Foil

Du har nå lest dine gratis artikler denne uken. Bli abonnent for å lese videre.

Om BTs leder

BTs lederartikler blir skrevet av mediehusets redaktører og kommentargruppe. Politisk redaktør er leder for denne gruppen. Lederne er skrevet på bakgrunn av BTs publisistiske idé, sjefredaktørs meninger og avisens tradisjon. I avisens publisistiske idé heter det:

«Bergens Tidende skal være en frittstående, liberal, borgerlig (ikke-sosialistisk) avis, partipolitisk uavhengig. Avisens generelle grunnsyn skal bygge på et progressivt og menneskelig samfunnssyn. Den redaksjonelle ledelse skal ha som oppgave å lage en avis som gir sine lesere i by og bygd saklig og sann orientering om det som foregår lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Redaksjonsledelsens integritet skal være uavkortet så vel utad som innad».