Støre gambler med storbyene

«Det er forunderlig at Arbeiderpartiet sentralt ikke ser ut til å forstå sprengkraften i denne saken», mener BT-kommentator Stig Arild Pettersen. Her er statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) på vei inn til møte med Kristiansands ordfører Jan Oddvar Skisland (Ap) mandag ettermiddag.

Statsministeren forsto ikke sprengkraften i Kristiansand-saken. Nå må han håndtere motstand fra egne ordførere og splittelse i Arbeiderpartiet.

Publisert: Publisert:

Slik verden ser ut nå, skulle man tro at Jonas Gahr Støre (Ap) hadde viktigere ting å gjøre enn å måtte reise til Kristiansand for å roe gemyttene på det lokale partikontoret.

Likevel var det nettopp der statsministeren befant seg mandag ettermiddag.

Ordføreren i Kristiansand er i harnisk etter at regjeringen overkjørte det lokale kommunestyret, og vil la de to tidligere småkommunene Søgne og Songdalen få bryte ut dersom innbyggerne der ønsker det.

Trygve Slagsvold Vedum, Senterparti-leder og regjeringens nestkommanderende, har lagt mye personlig prestisje i kommuneoppsplittingen på Sørlandet.

I valgkampen reiste han til Søgne og lovte at de skulle få kommunen sin tilbake.

Støre lot derfor Vedum få kjøre sitt eget løp. Statsministeren og folkene rundt ham visste det kunne bli bråk, men trodde ikke det ville bli så ille som dette.

Les hele saken med abonnement