Trond Mohn fikk atomkraft-nei. Det er et stort paradoks.

Olje- og energiminister Terje Aasland mener at «kjernekraft ikke er en aktuell problemstilling i Norge», og avviser dermed initiativet fra Trond Mohn-eide Norsk Kjernekraft AS.

Energiministerens dilemma kan løses med kjernekraft.

Publisert: Publisert:

Olje- og energiminister Terje Aasland var rimelig høy og mørk da han sto på Stortingets talerstol og redegjorde for energikrisen forrige uke.

I den godt forberedte talen hadde han en formulering som skulle sette kritikernes enkle løsninger på plass:

– Energiens dilemma er at ingen vil ha vindkraft på land, ingen vil ha kraftmaster, ingen vil ha ny vannkraft og det er også skepsis til vindkraft til havs. Men alle vil ha nok og billig strøm, sa energiministeren.

Knapt tre døgn senere hadde Aasland glemt hele dilemmaet.

Da avviste han kontant bergensmilliardær Trond Mohns forsøk på å etablere den aller sikreste og grønneste formen for kraftproduksjon her til lands.

– Kjernekraft har en rekke krevende sider knyttet til kostnader, sikkerhet og ikke minst når det gjelder oppbevaring av avfall. Vår vurdering er at kjernekraft ikke er en aktuell problemstilling i Norge, uttalte energiministeren til VG.

Aaslands kjernekraftmotstand kan vanskelig forstås som annet enn kunnskapsløshet. Den strider nemlig mot både teknologiutviklingen og folkeviljen.

Les hele saken med abonnement