Her har du seks gåregler for fjellfolk med virusangst

Hvis jeg er smittet av koronaviruset nå, er det Fløyen sin skyld.

Publisert Publisert

Vi bidro alle til å gjøre Byfjellene til Bergens største smittebombe i helgen, skriver Frode Bjerkestrand. Foto: Ørjan Deisz

  1. Leserne mener

Akkurat nå sitter jeg og venter på de første symptomene. Host, hark, feber, lungesykdom og eventuell respirator et par uker.

Og takk for det scenariet går først og fremst til de 643 pesende treningsjunkiene som nesten rente meg i senk på Fløyen på lørdag.

Et lite «hei» går også til alle de hundrevis som svermet i skogsveienes fulle bredde, med ca. tre centimeters klaring til oss som kom motsatt vei.

Vi bidro alle til å gjøre Byfjellene til Bergens største smittebombe i helgen.

Det er krevende å holde den anbefalte meteren med avstand til folk når du er på fjellet, spesielt der Stoltzen, Fløysvingene, Blåmansveien eller Oppstemten er på det smaleste.

Hvis vi skal overleve de neste godværsdagene, og ikke minst påskeferien, er det nødvendig med noen kjøreregler for utelivet.

Noen forslag til enkle gåregler her:

  1. Se deg for. Verdens beste råd, både til hverdag og karantene. Løft blikket ofte for å se om det er potensielle smittekilder i nærheten.
  2. Praktiser høyregåing. Dette burde være enkelt, i alle fall for alle som har hatt førerkort en stund. Hold godt til høyresiden, og livet vil bli enklere for alle.
  3. Gå i lengden, ikke i bredden. Syng «Lang, lang rekke» slik dere gjorde i barndommen, eller dra en munter versjon av «Highway To Hell».
  4. Den som kommer oppover stien, har vikeplikt. Møter du folk som kommer ned fra fjellet, ta et par meters steg til siden, og la dem slippe forbi. Nedadstigende vandrere er erfaringsmessig slitne i lår og lemmer, og har mindre kontroll på ganglaget enn deg.
  5. Treffer du kjente, gjør som i punkt fire. Tre et godt stykke ut av stien, og fortsett samtalen der - med et par meters avstand til samtalepartneren. Da står du ikke i veien og lager kaos og ukontrollert virusutveksling.
  6. Vær grei, og fortsett å si hei til folk. I fjellet er det lov, fremdeles.
Publisert