Sommerfest i Gubbeklubben

#MeToo er på vikende front. Glasstaket viser ingen tegn til brist. Det er fremoverlent stemning og stigende optimisme blant gutta.

Publisert: Publisert:
Eirin Eikefjord
Kommentator i BT

Foto: Marvin Halleraker

Vi befinner oss på den fasjonable eiendommen til en riking med tyskættet bindestreksnavn.

En frisk sak med nydelig lengde og hint av epler fra den vidunderlige 2008-årgangen i Champagne bobler løfterikt i høye glass. Ingen har brukt dem som våpen ennå, stemningen er lett og dannet.

Kombinasjonen av de dype hagers selvtillit og avdempet testosteron skaper en livlig og fremoverlent atmosfære. Hyggelig, som man gjerne sier.

Før skjærgårdsjeepene rulles ut for alvor, vil ledelsen oppsummere året som gikk, og gratulere alle involverte. Dresscode: smart casual.

Les også

Les referat fra høstmøtet i Gubbeklubben her

– Det var en tung høst for oss gutta. De der kjønnsfascistiske «hæsjtægg metoo»-greiene holdt jo på å knekke oss. Men vi har slått tilbake!

– Hør, hør!

– Det har vært sykt mye HR-mas og varslingskanaler og klemmeforbud og you name it. Men vi har vært tydelige på purpose, og ikke latt de softe greiene ta overhånd.

– Det har jo hjulpet at partiene har surret det sånn til. Det er en smal sak å smyge seg under radaren når folk på Stortinget sender hardporno til kids.

– Jeg har en tøff periode, så inviterer en unge på trekantsex, liksom.

– Ulf Leirstein markerte seg iallfall tungt på sommerfest i forrige uke. Disse #metoo-gutta ligger ikke akkurat i fosterstilling og skammer seg.

– Aksjonistene klarte jo å skvise Søviknes ut av Pride-paraden. Skjønner forresten ikke hva han har der å gjøre. Hva er denne faghag-fetisjen til norske politikere?

– Aner ikke. Men man virker tydeligvis snerpete hvis ingen på kontoret stiller i drag.

– Giske da. Fikk han slippe til på den sommerfesten?

– Trond ja, han er sterkt tilbake! Selv om han ble ribbet for alle verv, skriver media om hver fis han slipper. Den fyren har momentum!

– Hater å si det, men strategien til Frp har funket som en kule. Ledelsen har litt å lære der. Bare si at ingen ikke husker noen ting. Fullstendig uangripelig!

– Og dette «skandalepolitiske» utvalget som liksom «behandler» #metoo-greiene. Smart organisatorisk trekk. Er det Tor Mikkel som er hjernen bak, eller?

Les også

Eirin Eikefjord: Overtramp uten konsekvenser

Les også

Morna, hukommelse!

– Vi har iallfall noen solide key takeaways på krisekommunikasjon etter hvert! Hva var det han rimme-professoren skyldte på? Et stuntlitterært gen?

– Apropos stuntlitteratur. Kulturprofilene i Svenska Akademien har virkelig fått kjørt seg i vår. Men forbilledlig løst av broderfolket! Damene måtte gå. Eksempel til etterfølgelse!

– Sverige har endelig tatt til fornuft. Til og med hun erkekulturkjerringen Åsa Linderborg innrømmet jo at #metoo kan få ødeleggende konsekvenser.

– Jada. Men hvem bryr seg om damer over 40? Som å ligge med lik, sies det.

Damer over 40 er lik! Gammelt jungelord!

Les også

Likaktige kvinner og slåsskamp med vinglass. Fest med finanseliten slutter ikke å overraske.

– Apropos. Hvem er hun der bergenseren som plager VM-sendingene med elitistisk babbel?

– Påtroppende direktør for elitefotball. Lise Klaveness. Kvinnene måtte jo få et eller annet.

– De får ikke lederstillinger i Equinor. Men de kan felle en fyr med en tweet!

– For å si det med vår mann i Facebook-Høyre: Menn outes som overgripere uten engang å få vite om det. Eller henges ut i pressen på grunnlag av en påstand, et rykte, en skjermdump.

– For ikke å snakke om den hemningsløse bruken av anonyme kilder. Dear Mark, holdt jeg på å si. Godt vinden snur og folk begynner å ta til motmæle.

– Det er helt utrolig at de fikk holde på med den nypuritanistiske gnålekampanjen så lenge! Stalinisme av verste sort.

– Men nå ramler jo #metoo-greiene sammen som en gateprostituert i Riga!

– Og glasstaket er potte tett! Det er uansett ikke plass til flere HR-folk.

– Standardfrasene fra forrige møte har funket som faen. «Gode prosesser.» «Mangfold.» «Flere kvinner i ledelsen.» På sikt altså. Passe ullent.

– Det er det jeg sier. Gutta har slått tilbake!

– Og dickpics er renvasket av statskanalen!

– Skulle bare mangle. Utvilsomt en sjanger som er kommet for å bli.

Den hule lyden av menn som slår hverandre kameratslig på ryggen overdøver nesten klirringen fra de løfterike glassene.

– Men gutta. Ikke for å være negativ, men det kan komme en backlash. Vi har mye svin på skogen, og disse kjønnskrigerne er jo rabiate. Vi kan ikke risikere rettssaker og drittpakker. Se hvordan det gikk med Harvey Weinstein. Og svenskene.

– Så lenge politikerne fortsetter å rote det til, er det bare å la dem ta støyten og ligge lavt.

– Det hjelper ikke at våre folk driver og angriper hverandre med champagneglass da. Svak PR.

– Hvor mange ganger må jeg presisere? Det var ikke et champagneglass! Det var et vinglass!

– Gutta, gutta! La oss heller kalle det en sømløs overgang til en skål!

– Vi har lite å frykte! Glasstaket holder som bare det. Og når #metoo koker ned til om en klengete trønder får komme på fest, vet du at kampanjen er død.

Publisert: