Politikerne var naive i møte med Forandringsfabrikken

Barne- og familieminister Kjersti Toppe (Sp) ønsker å gjøre endringer i barnevernloven etter ønsker fra stiftelsen Forandringsfabrikken. Denne uken er det blitt avdekket en rekke kritikkverdige forhold ved stiftelsen som står bak de såkalte «barnevernsproffene».

Stiftelsen som har fått definere barnevernspolitikken viser seg å likne en sekt. Det burde ringt noen bjeller for lenge siden.

Publisert: Publisert:

I årevis har norske politikere nærmest kappes om hvem som kunne lytte mest til «barnevernsproffene».

Ungdommer med erfaring fra barnevernet har vært stiftelsen Forandringsfabrikkens fremste våpen i kampen for at barn skal få mer å si i utformingen av barnevern, lover og politikk.

– Disse barnas erfaringer skal være med når vi utformer fremtidens barnevern, sa statsminister Erna Solberg i sin nyttårstale i 2017.

Under ledelse av grunnlegger Marit Sanner har barnevernsproffene reist land og strand rundt og snakket til studenter, barnevernsarbeidere, byråkrater og politikere om sine erfaringer.

Forandringsfabrikken var en helt sentral premissleverandør til den nye barnevernloven som Stortinget vedtok i fjor.

Nå har korthuset kollapset.

I en rekke artikler har nettavisen Psykologisk.no kommet med omfattende avsløringer av de indre forholdene i stiftelsen Forandringsfabrikken.

Tidligere barnevernsproffer og ansatte tegner et bilde av en organisasjon med brutal indre justis og en manipulativ ledelse, hvor all kritikk, både internt og eksternt, blir slått hardt ned på.

Les hele saken med abonnement