Arme Kvarme

Nå er det like før jeg blir både hetero og kristen i protest.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 14 år gammel
iconKommentar
Dette er en kommentar. Kommentarer skrives av BTs kommentatorer og redaktører, og gir uttrykk for deres egne meninger og analyser.

NÅ ER DET RETT FØR jeg blir både hetero og kristen i protest. Jeg lå med kvinner i annet halvår 1990, så det går til nød an. Det blir verre å mobilisere gudstro, men jeg kan gjøre et forsøk. Lenge var det vanskelig å være homofil. Jeg husker 1980-tallet der vi hadde både AIDS og fordommer å kjempe mot. Men det var litt spennende også å være på kant med verden, og å ha en egenopplysning som garanterte oppmerksomhet. Men så skjøt utviklingen fart. Snart måtte homser og lesber konstatere at vi ikke lenger var interessante. Vårt staute avvik var plutselig sjelden verdt mer enn et skuldertrekk. Brått var det homofile i alle kanaler, og samtlige hadde særskilt gode menneskelige egenskaper. Spesielt var alle homofile menn på skjerm eller lerret så følsomme, empatiske og snusfornuftige at jeg ble kvalm alt før 1990.

SIDEN HAR DET TATT AV, spesielt etter at partnerskapsloven kom i 1993. Politikere kappløper om å innfri hvert minste krav, og å kjefte på alle som fortsatt mener homofili er feil. Prester kan også når som helst være over oss med kos og klem. Jeg vet at det fortsatt kan være vanskelig å være homo i bygder og bestemte miljøer. Men de fleste av oss lever nå engang i byer, og har ikke ønske om å jobbe i Indremisjonen – og i hvert fall er jeg for lengst lei alle omfavnelsene. Gudskjelov at vi fortsatt har Frp, KrF og Ole Chr. Kvarme. Sistnevnte er samtidens store hoggestabbe. I går var justisminister Knut Storberget på Dagbladets forside med beskjed om at Kvarme «SKAPER VOLD OG HAT». Det er for øvrig ulovlig, så jeg forventer at Storberget følger opp med en anmeldelse.

BAKGRUNNEN for Storbergets påfunn er at Oslo-bisp Kvarme forgjeves prøvde å stanse et «homobryllup» i Kampen kirke. I dag har kirken verken plikt eller myndighet til å forestå partnerskap, så evenementet i Oslo var en omgåelse – og selvsagt en provokasjon mot Kvarme, som tilhører kirkens konservative fløy. Ved å prøve å praktisere sin egen myndighet og restene av Kirkens rett til å bestemme i eget hus, skaper Ole Chr. Kvarme altså «grobunn for hatvold», ifølge landets justisminister. Hvor går grensen for disse livssynsingeniørene i Arbeiderpartiet?

Publisert: