Innflytningsfest

Likaktige kvinner og slåsskamp med vinglass. Fest med finanseliten slutter ikke å overraske.

Publisert:

En innflytningsfest i fornemme omgivelser ved Frognerparken endte på brutalt vis for fotballrådgiver Christian Fredrik Eidem (47) og kjendisadvokat og investor Einar J. Greve (57).

Klokken 21.30 begynte de å slåss. Eidem «smokket» et glass i ansiktet på Greve, som fikk kuttskader og arr i halsen, brystet og magen. De meldte hverandre til politiet. Eidem ble tiltalt for grov kroppsskade. Nå går saken for åpne dører i Oslo tingrett.

Forklaringen på hvordan distingverte menn i dress ble til «illsinte okser», er ellevill og sprikende.

I retten påsto Eidem at Greve pekte på noen middelaldrende kvinner, og sa at når en ligger med damer over 40 år, er det som å ligge med lik. «Damer over 40 er lik» er visstnok blitt sjargong i finansmiljøet.

Alder var tydeligvis et ømt punkt for flere enn de likaktige kvinnene.

«Greve her er for gammel for dere, han skal snart dø», skal Eidem ha sagt. Selv var han veldig opptatt av hvor mye yngre han var.

Greve døde ikke. Han eksploderte. Og kalte Eidem en fattiglapp sikkert ti ganger. Og trakk frem sine mektige venner. Alt dette ifølge Eidem.

For enkelte er fattiglapper like frastøtende som damelik.

– Jeg er hvert fall ikke løpegutten til Jan Haudemann-Andersen, skal Eidem ha svart.

Sånt blir det fort blodhevn av.

Eidems forklaring oppsummert: Den «illsinte oksen» Greve prøver å dytte meg ned trappen. Skriker at jeg må bli med utenfor og slåss. Tar tak i skjorten og dytter meg inni en murvegg. Står med hendene i strupen min. Vi farer gjennom rommet.

Glasset i sin egen hånd kunne Eidem ikke gjøre rede for. I retten skyldte han på et kommende epileptisk anfall. Han vimset bare med armene. Det var en reflekshandling. Han prøvde å fri seg fra strupetaket. Det var selvforsvar. Og nå har han vondt i en finger og sliter med å stå på ski.

Greve kaller Eidems versjon av saken desperat.

– Jeg fikk sjokk. Det siste man forventer i et innvielsesselskap er å få et glass smelt i kinnet, sa Greve.

Alt som skjedde før det, var uskyldig knuffing.

Da Greves samboer Michelle Krefting satt seg i drosjen på vei til sykehuset, skal Eidem ha sagt at de måtte holde alt dette under radaren. Det er ikke så lett når det ender med offentlig straffesak.

Nå risikerer Christian Eidem over ett års fengsel, og offentligheten har fått et unikt innblikk i finanselitens omgangsform og menneskesyn.