«Magda» er superstjerne. Valget har blitt et presidentvalg.

Partileder og statsminister Magdalena Andersson har blitt Sosialdemokratenes fremste merkevare i valgkampen frem mot 11. september, og brukes for alt hun er verdt, skriver BT-kommentator Stig Arild Pettersen.

Alt tyder på fortsatt politisk kaos i Sverige, uansett hvem som vinner søndag.

Publisert: Publisert:

Det er søndag kveld i Fisksätra sør for Stockholm. Drabantbyen med 10.000 innbyggere hovedsakelig av innvandrerbakgrunn, ligger omgitt av noen av landets mest velstående områder.

Velkommen til «Forskjells-Sverige».

Her benytter bare rundt halvparten av innbyggerne stemmeretten sin. I Sverige som helhet går nesten 90 prosent til urnene hver gang det er valg.

Stina Billinger, statssekretær fra Sosialdemokratene i regjering, er på stemmejakt. Men hun har ikke kledd seg i partifargen rødt.

Magdalena Andersson signerer en T-skjorte med bilde av seg selv på. Statsministeren er svært populær blant svenske velgere.

I stedet har hun en lilla caps på hodet med store, røde bokstaver: «MAGDA» – kallenavnet på partileder og statsminister Magdalena Andersson. På den hvite T-skjorten er Andersson tegnet i Barack Obamas «hope and change»-stil.

Du har nå lest dine gratis artikler denne uken. Bli abonnent for å lese videre.