Hvorfor er det ille at menn går i tights?

Sammen skal vi sørge for at uretten tar slutt, og vi gir oss ikke før vi med rak rygg og stolthet kan gå rundt med tights på beina, skriver Erik Hanøy.

  • Erik Hanøy
STRAM KAR: Ville du blitt sett ved siden av denne mannen?
Publisert: Publisert:
iconKommentar
Dette er en kommentar. Kommentarer skrives av BTs kommentatorer og redaktører, og gir uttrykk for deres egne meninger og analyser.

Det var en deilig søndag formiddag og sammen med min kone var jeg i ferd med å bestige Løvstakken. Vel, sammen og sammen, jeg fikk ikke lov til å gå ved siden av henne, jeg måtte pent traske et godt stykke bak denne kvinnen, som har lovet meg troskap til døden skiller oss ad. Årsaken til denne noe uvanlige ordningen er ganske enkel, samtidig som den er komplisert, min kone nekter å bli sett sammen med meg når jeg går i tights.

iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Jeg liker å gå i tights, stoffet strammer seg rundt beina slik at det ikke henger seg fast i busker og kratt, dessuten transporteres svette bort fra lårene, slik at man ikke blir klam og kald. Det er altså et svært praktisk plagg, derfor bruker jeg det ofte.

Ingen av disse argumentene biter på min kone. Hun er urokkelig i sitt syn på at menn i tights er et særdeles lite lekkert skue. Jeg får selvsagt lov til å kle meg som jeg vil, men da må jeg samtidig akseptere å holde meg på god avstand fra henne.

Jeg har argumentert med at hun selv bruker tights, og at det da er merkelig at jeg ikke skal kunne gjøre det samme. Svaret jeg fikk var egnet til både å såre og provosere: « Vi kvinner ser flotte ut i tights, på en mann blir det bare usexy».

Les også:

Les også

Er barna dine urolige på flyet? Hanøy har løsningen!

Overbevist om at dette ikke er gjengs oppfatning blant de bergenske kvinner, gjorde jeg en liten rundspørring, dessverre med nedslående resultat. Det viser seg at det store flertallet av jentene finner menn i tights særdeles lite attraktive, beina våre ser spinkle ut i forhold til overkroppen, det er feminint og bruk av trange tights avslører visstnok en god del mer om mennenes edlere deler enn damene egentlig ønsker å se!

At plagget er behagelig og praktisk ble ikke sett på som relevant i denne saken.

Nå var ikke tilbakemeldingene kategorisk negative, korte tights som stopper ovenfor knærne er visstnok innenfor, vel å merke dersom mannen har kropp til det. På direkte spørsmål om jeg ville kledd korte tights, har jeg enda ikke fått svar, ikke fra noen.

Jeg har en kamerat som jobber i sportsbransjen, og han forteller at de selger massevis av tights til menn. Riktignok er de kvinnelige kundene i klart flertall, men det er likevel ingen tvil om at jeg ikke er det eneste mannfolket i Bergen som setter pris på produktets kvaliteter.

Les også:

Les også

Pappa, du er snart 50. Oppfør deg deretter!

Derfor bør ikke vi mannfolk finne oss i denne diskrimineringen, vi må kjempe for vår rett til å bruke de treningsklærne vi ønsker! Brødre, det er på høy tid at vi reiser oss, sammen er vi sterke, sammen kan vi oppnå målet om «likt plagg for lik trening». Likestilling i praksis kalles det, og det er vel noe begge kjønn ønsker seg, er det ikke?

Kamerater, sammen skal vi lykkes! Sammen skal vi sørge for at uretten tar slutt, og vi gir oss ikke før vi med rak rygg og stolthet kan gå rundt med tights på beina! Hver og en av oss må ta kampen på hjemmebane, mot vår egen kvinne. Til slutt vil de innse at vi har rett.

Nå er det ikke meningen å gi et for negativt inntrykk av min kjære kone, hun har veldig mange gode sider. Forrige helg var vi for eksempel på en ny fjelltur sammen, og da fikk jeg faktisk lov til å gå ved siden av henne! Det var veldig koselig, vi pratet om løst og fast mens vi nøt den vakre naturen Bergen har å by på.

På beina hadde jeg en vid og luftig fjellbukse. Den fikk jeg nylig i gave av min kone. Plutselig en dag kom hun hjem med den, ga meg en klem og fortalte at jeg fortjente å få en overraskelse i ny og ne.

Er jeg ikke heldig? Tenk å være gift med en kvinne som er så snill og gavmild!

Publisert: