Annerledesdagen på Langhaugen

Det dundrer fra støveldans-rommet. Over gangen sitter ivrige 16-åringer og lærer bridge. Andre styrer med teatersminke, trommekurs, spleising av tauverk og brasiliansk kampsportdans.

Publisert Publisert
  • Matre Elisabeth Langeland

Langhaugen skole fyller 40 år. Det vet de å feire der på Langhaugen. Uken har vært fylt med festforestillinger, gjester, langbordlunsj og annet snacks. I går ble timeplanen oppløst, og klasserommene krydret med valgfrie kurs, så elevene kunne lære noe helt nytt. Eller lære fra seg noe av det de kan. — Vi hørte at man måtte ha hjerne for å spille bridge, og derfor er vi med, gliser Kristoffer Holmås (15). Bridgekursrommet er fullt, og myten om gamle damer og portvin blekner.

— Du Tor, har vi trumf her? spør Eirik Helle Riise (15) og retter litt på strikkeluen.

— Det må dere velge før dere begynner, forklarer lærer og bridgeentusiast Tor Bakke.

Kristoffer, Eirik og de andre har fått utdelt brosjyrer. Det er grenser for hvor mye man lærer på halvannen time.

— Jeg var på capoeira før i dag, det var kjempegøy, fastslår Maria Aasgaard (16) og legger et kort på bordet.

Førsteklasseelevene Ken Hedin Kalvik og Kim-Andreas Herøy har nemlig brukt skoledagen til å lære fra seg brasiliansk kampsportdans.

— Det har vært utrolig artig, men nå er jeg sliten, sier Kim-Andreas og tørker svetten.

Kameratene skulle gjerne sett at Bergen hadde en egen capoeira-klubb, men inntil videre er de selvlært. Og at de vil lære bort noen av de spenstige sprangene til medelever, er tydelig populært.

— Dette har gått veldig bra, smiler lærer Gerti Kolstad. Kanskje vi kan ha annerledesdag flere ganger?

Energien som elevene utstråler, understreker entusiasmen. Det er ikke hver dag man lærer å danse støveldans på skolen. Eller tolke værtegn, eller spleise tauverk eller lage vegetarmat eller legge teatersminke. Vi tenker jubilanten selv smilte godt i murveggene i går.

ANNERLEDES 40-ÅRSFEIRING: Langhaugen skole har rukket å bli førti år. Elever og lærere har feiret hele uken, og i går ble timeplanen oppløst til fordel for valgfrie kurs. Noen av elevene underviste, og her er Ken Hedin Kalvik (t.h.) og Kim-Andreas Herøy (16) i aksjon på sitt populære capoeira-kurs. Foto: FOTO: RUNE SÆVIG

Publisert