Parkering på sykehusene

Parkeringen på Haraldsplass og Haukeland sykehus er den dyreste i Bergen. I sentrum er det stort sett gratis å parkere om kvelden og i helgene, men ikke på sykehusene.

Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 18 år gammel

Hvorfor er det en annen praksis på sykehusene enn nede i byen når det gjelder parkering? Og hvorfor er det meget dyrere?

På Haukeland får man billett ved automaten ved innkjøring i garasjen og betaler for den tiden en er på besøk hos pasienten. Både på dagtid og kveldstid.

På Haraldsplass betaler du i automaten ved innkjøring og får da utlevert billett for den tiden du betaler for, med andre ord, du må vite på forhånd hvor lenge besøket ditt vil vare. Dette kan jo i enkelte tilfeller være svært vanskelig å vite. (Alvorlig sykdom etc.)

Hvorfor koster det penger å parkere på sykehusene om kvelden og i helgene når dette stort sett er gratis nede i byen? Her følger et par priseksempler: Fredag 26. september var jeg først på besøk på Haraldsplass, pris på parkering kr 40. Pasienten ble overført til Haukeland og jeg var da med til Haukeland, pris på parkering kr 60. Til sammen kr 100. Dette var om kvelden. Onsdag 1. oktober, parkering om formiddagen på Haukeland, 2 timer kr 60.

Har i løpet av årene fra 1984 vært meget på besøk hos familie og kjente som har vært innlagt på sykehusene. Dette har dessverre blitt en kostbar affære. Du betaler bare hva det koster uten å tenke over det, for du er ofte så psykisk nedkjørt på grunn av sykdommen til dine nærmeste at du ikke orker tenke over dette.

Jeg har snakket med folk som går hver dag i flere måneder og besøker sine nærmeste. Dersom du går på Haraldsplass og er så uheldig at besøket varer 10 minutter lenger enn du har betalt for, risikerer du en parkerings avgift på flere hundre kroner som straff for dette. Dette kan også være en stor belastning på familiebudsjettet dersom man er ufør eller pensjonist. Det å ha bil i Norge bør ikke være en luksus. Mange er også fortvilet for kostnadene de påføres i tillegg til de psykiske belastningene.

Jeg mener at det bør være gratis parkering på sykehusene og at de som står ansvarlig for parkeringsplassene viser en umoralsk og uforstandig holdning (griskhet).

Det hadde vært fint om flere i Bergen kunne komme med sine synspunkter om dette. Jeg skjønner at mange av de pårørende er nedkjørt og har mer enn nok med seg og sine og orker ikke å berøre dette. Mange vil sikkert si at du kan jo ta bussen. Dette er selvfølgelig riktig, men dette kan jo i tillegg til besøk på sykehus over et lengre tidsrom være svært slitsomt.

Jeg håper at noen av politikerne i Bergen leser dette og ønsker å gjøre noe så dette forholdet kan bedre seg.

Jan Hesselmann

Publisert
BT anbefaler

Disse koronareglene og anbefalingene gjelder nå

Regjeringen varslet torsdag ettermiddag nye tiltak, anbefalinger og innreiseregler.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Utelivsbransjen fikk tre og en halv times varsel om nye tiltak: – Det er respektløst. Dette hadde aldri skjedd med en annen yrkesgruppe.

  2. Etter nesten 40 år i sjefsstillingen trer han tilbake på grunn av alvorlig sykdom

  3. Disse smitteverntiltakene gjelder fra klokken 21

  4. McDonald’s og Burger King får konkurranse. Nå blir det burgerkrig i Åsane.

  5. SFO-ansatt siktet for overgrep mot barn. Foreldre ved skolen blir innkalt til møte.

  6. Går ut med navnet på 38-åring som ble funnet død