Metro-buss

Journalist John Lindebottens artikkel om metro busser er så ensporet for Gaia Trafikk at der burde stått «Annonse fra Gaia Trafikk» over artikkelen.

Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 16 år gammel

Han kunne ha stilt noen kritiske spørsmål som hva skjer med disse bussene når det kommer 20-30 cm snø? Da er jeg redd for at de hadde hatt store problemer og er like sårbare som annen biltrafikk. Dette er noe som skinnegående vogner takler mye bedre. Det samme gjelder når vi får is på veiene. Da vil de også være avhengig av sand og saltstrøing. Med piggdekk vil de sannsynligvis slite ned veidekket over tre år og hvem skal da betale for reasfaltering? Når dette pågår blir det kaos og forsinkelser. Hvor blir det av all asfalten som blir gnagd vekk?

En slik buss må sannsynligvis bytte dekk to ganger om året. Igjen et miljøproblem. Stålhjul varer sikkert over 100.000 km og trenger kun å bli belagt på nytt på sliteflaten, så er de god som ny igjen. Skinnegående vogner koster selvfølgelig mer enn busser, men til gjengjeld varer de gjerne 30-40 år. Metro-bussene er sannsynligvis klar for skraphaugen etter 10 år og da må man kjøpe 3 busser for det samme tidsrom som et skinnegående vognsett. De må også ha minst en meter mer plass i bredden. Det blir det ikke lett å finne over Danmarks plass og videre sørover.

Dersom jeg var med i styret til Gaia Trafikk ville jeg vært meget bekymret over å ha en leder for bedriften som har så lite evner til å se fremover og må se i øyene en bedrift som må redusere bemanningen og driften etter hvert som bybanen blir utvidet til Åsane og flyplassen. Det er også trist for Bergen at Høyre ikke har politikere som har noen visjoner for denne byen.

HANS NILSEN

Publisert
BT anbefaler

Øygarden strammer inn: Dette er de nye tiltakene

Kommunen anbefaler økt bruk av munnbind, og ber skoler og barnehager avlyse vanlige juleavslutninger.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. I morgen skulle Sunniva fylt 24. Foreldrene håper hun ikke bare skal bli husket som drapsoffer.

  2. Frigir navn på omkommet etter brann på Frekhaug

  3. Idrettstrener pågrepet for overgrep: – Han er i sjokk

  4. Kommunen droppet snømåking. Naboene fikk bot.

  5. Færre koronainnlagte og ingen planlagte operasjoner avlyst

  6. Tror tiltakene vil redusere trykket på helsevesenet